Pow, pow, pow
Op dinsdag 25 januari heb ik na het werk heerlijk door dikke poeder geboard op de gletsjer. Er lag super veel sneeuw en andere boarders stonden echt tot over hun kniën offpiste in de sneeuw. Eindelijk heb ik weer eens m'n frontside geoefend, meer m'n bekken naar voren en met m'n linkerarm net doen alsof ik een auto bestuur ha ha. Op een gegeven moment had ik zelfs een ritme gevonden, wat echt een super gevoel was.
Woensdag toen ik 's avonds uit het werk thuis kwam is me niks opgevallen. Vervolgens toen ik naar de Tauern Spa wilde gaan en de deur achter m'n kont op slot wilde maken, zie ik opeens een dode muis voor m'n deur liggen. Blijkbaar een cadeau van Spoednick. Ik vond het een goed excuus dat ik m'n bus moest halen en heb ‘m daarom lekker laten liggen. Heerlijk een vol uur baantjes getrokken bij de Tauern Spa. Beweren Eveline en Ralph later ook nog dat het super lief van Spoednick was om mij een muis te brengen. Omdat katten muizen super lekker vinden, maar omdat ze jou dan waarderen als baasje en lief vinden brengen ze je een dode muis. Ik blijf erbij dat ik een hondenmens blijf. Mijn lieve Semmie brengt me tenminste geen dode muizen, hoewel het aanzicht als hij een uitgedroogde pad opeet, er ook nie echt lekker uitziet.
's Avonds heb ik nog m'n pony geknipt, aangezien die echt al een tijdje als een gordijntje voor m'n ogen hing. Was niet 100% een succes, maar ik vond ‘m wel beter gelukt dan de pony die door een professionele kapper was geknipt bij een vriendinnetje, die een makeover had gewonnen.
Donderdag was de Nacht der Ballone. Er waren verschillende luchtballonnen aanwezig op de Lechnerberg. Als eerste was er een kleine ski/snowboard show van Schermer. Eveline ging sneeuwballen naar ze gooien. Dat vond ik niet helemaal kunnen, maar volgens haar kon het makkelijk want het was de concurrent. Een skiër van Schermer probeerde een golf van sneeuw over het publiek te gooien met z'n skies, gaat hij op het einde onderuit. Dus ik kei hard SUKKEL geroepen. Ook was er een motor show, zag er best wel gaaf uit om die door de lucht te zien vliegen. Na de beide shows ging iedereen eigenlijk Pavillon in en uiteindelijk waren Stefan en ik de laatste die weggingen.
Vrijdag had ik eindelijk weer een vrije dag, lekker langzaam ben ik uit m'n nestje gekomen, de bus naar Zell am See genomen naar Schmitten.
Er was super veel sneeuw gevallen op woensdag, maar daar was niet veel van over. Alle pisten waren van ijs met een dunne laag sneeuw erop. Heerlijk om te boarden, maar geen lekkere pisten om m'n frontside op te oefenen. Eén keer liet ik me te hard op m'n kont vallen. Daarna voelde ik dat ik me echt nie meer op m'n kont kon laten vallen. Bij Schmitten heb ik geleerd om als ik rechtdoor board ook echt rechtdoor te gaan en wanneer m'n board dan afwijkt het te corrigeren naar rechts het te corrigeren met m'n tenen. Op een gegeven moment hapte mijn board aan de achterkant in de sneeuw ofzo en maakte ik een mooie salto door de lucht heen, THANK GOD landde ik niet op m'n kont. Ook ben ik met m'n board in het Kinder Funopark geweest. De tweede keer wilde ik ergens onderdoor om op een box te komen, neem ik t halve kussen mee waar ik onderdoor wilde :)
Ik heb een beetje alle blauwe pistes op de Schmitten uitgeprobeerd en als laatste de rode piste helemaal naar het dal genomen. Colin had gelijk, het was geen goed idee om de rode piste helemaal naar het dal te pakken aangezien het daar super ijzig was.
's Avonds heb ik met vrienden nog een drankje gedaan in Pavillon en Kitsch en daarna was het echt slaapjestijd...
Zaterdag had ik heerlijk nog een dag vrij en heb ik uitgeslapen t/m 10:00 uur. Wederom heel langzaam uit bed gekomen, ontbeten en aangekleed. Vervolgens ben ik naar de gletsjer gegaan, Germknödel gegeten, 2x Gratbahn geboard, flink frontside geoefend. En daarna had ik geen zin meer en ben ik weer naar beneden gegaan. Thuis half uurtje geslapen, snel gedoucht en toen is Stefan langsgekomen om pizza te eten. Daarna zijn we naar triatlon (tourskiën, rennen en langlaufen) gelopen waar verschillende leraren van onze skischool aan meededen. Uiteindelijk kwam Theresa als laatste binnen en Richard als derde laatste. Na de hel e tijd in de kou te hebben gestaan, zijn Thomas, Stefan en ik naar hun huis gegaan en hebben we heerlijk in bed met een dekentje de film Devil gekeken. Halverwege de film moest ik jammer genoeg gaan, om naar Zell te gaan per taxi. In Greens was er cocktail happy hour en daar heb ik natuurlijk mooi gebruik van gemaakt, eerst een Sex on the Beach, toen Caipirinha en als laatste een Cool Water. Vervolgens zijn we naar een Irish pub gegaan, daar moest ik perse van de meiden het shotje Super Sperm uitproberen. Eerlijk gezegd het smaakte super. Na een tequila zijn we naar Diele gegaan, Red Bull die ik mee had ff gedeeld met de anderen en toen weer verder met tequila. In Shakers zum Schluss nog een Caramel Colada genomen. Ik had best wel zin in kebab, zijn we buiten, heeft iemand van de groep al een taxi aangehouden en gingen we blijkbaar terug naar Kaprun. Ik had blijkbaar iedereen aangestoken, want iedereen had het over kebab. Vervolgens grote teleurstelling dat we niet langs de kebabzaak waren geweest en in Kaprun was er ook niks meer open waar ze kebab verkopen. Vervolgens nog ff bij Pavillon binnen geweest en wat gedanst en vervolgens maar genoegen genomen met tosti's in m'n appartement. Ik was zo blij toen ik eindelijk m'n bedje voelde.
Zondag heerlijk fris en fruitig naar m'n werk toe. Ik was zelfs te vroeg opgestaan, omdat ik anders bang was dat ik weer in slaap zou vallen en m'n wekker in m'n slaap uit zou zetten. Lekker relaxt gewerkt en na het werk thuis nog maar eens 2 uur bijgeslapen, op zoek naar Zorro gekeken, gegeten en snel gedoucht. Stefan is nog gekomen om Devil verder af te kijken.
Maandag had ik echt geen zin om te gaan werken, ik lag nog zo heerlijk warm in mijn bedje en dit keer niet alleen :) Na het werk ben ik met Christa, Emma en Debbie gerodelt op Maisiflitzer op de Schauffelberg in Kaprun. Christa en Emma waren samen als eerste gegaan. Zoals afgesproken heeft Debbie boven op mij gewacht en achter elkaar zijn we Vol Gass naar onder gegaan. We zouden niet remmen, maar ik moest toch een paar keer bijremmen, doordat ik anders op Debbie zou knallen. Christa en Emma gingen 68,2 km/h en Debbie en ik gingen zelfs 79,9 km/h. 80 was het maximale op deze baan dus dat hebben we er zeker wel uitgehaald.
Binnenkort meer over Plan B...
Hoi Mariska .
Pow pow pow ik dacht ze zijn aan het schieten waren bij jou .
Net als in Thailand met je vacantie toen
Wij riepen dat vroeger als we cowboy en Indiaan aan het spelen waren als we schoten op elkaar.
Nog effe oeffene dan ga je door de geluids barrierre met je ski.s.
De eerste week van Mei heb ik vrij dan kun je een rondleiding geven door Kaprun en omgeving.
Zijn nog effe druk met de film van Aijen.
Zaterdag avond heeft Sjan haar 50 jarig sarah feest.
stuur je wel foto,s en van oma.s feest.
Groeten van ons gegroet pap
Pow pow pow zeggen ze hier als er veel sneeuw is gevallen. Pow is de afkorting van powder (= poeder). Ik dacht dat je de eerste week van mei een motorrit door Duitsland aan het maken was? Super dat je langs wilt komen. Ik hoop dat oma's feestje gezellig was.
Xuz Mariska
hoi Mariska
was vergeten te schrijfen , mooie foto.s met die lucht ballonnen .
stuur maar enkele per mail.
grt pap
Bedankt voor de foto's pap.
Als je op mijn foto's gaat staan en dan je rechtermuisknop indrukt kun je de afbeelding opslaan op je eigen computer. Vandaag vrije dag gehad, even helemaal bijgekomen en morgen weer hard aan de slag. Je kunt merken dat er weer meer toeristen naar Kaprun komen. Xuz Mariska
Ha Mariska,
ik dacht ineens vanochtend: laat ik een kijken hoe het met Mariska gaat daar in de sneeuw. Maar het bevalt je er prima zo te lezen! Niet echt hard, maar wel veel werken dus. En ik zie je al helemaal staan daar, je opwindend over alles wat er beter zou kunnen...
Ik wens je nog heel veel plezier daar en hoop dat je de cursus in april mag gaan doen!
Sharon Hoesen
Ha ha Sharon wat kennen jullie mij toch weer goed bij CP. In het begin dacht ik echt van sowww bij CP gaat er toch een stuk minder mis en geen zeurderige collega´s die mijn humeur bederven. Toen kon ik me er nog wel druk overmaken, maar ik heb inmiddels geleerd om een beetje meer afstand te nemen.
Hoe is het eigenlijk bij het Heijderbos, lopen de boekingen nog steeds volop binnen?
Hey Mariska, doe ff wat verwachtingen (weer, sneeuw, pisten kwaliteit, temps, enz) voor de krokosweek. Moet de drukste week van het seizoen worden voor Kaprun, ook voor skilessen enzo :). groet
Hallo Marco,
Ff nieuwsgierige vraag maar waar ken ik jou van?
Hierbij de weersverwachting:
Zaterdag 19/2 max 3°, min -2°, lichte sneeuwval en 8 km/u west noordwesten wind.
Zondag 20/2 max 2°, min -4°, zwaar bewolkt en 8 km/u zuid oosten wind.
Maandag 21/2 max 1°, min -5°, sereen en 7 km/u zuid oosten wind.
Dinsdag 22/2 max 0°, min -7°, lichte sneeuwval en 9 km/u zuid oosten wind.
Woensdag 23/2 max 0°, min -9°, lichte sneeuwval en 8 km/u zuid zuidoostenwind.
Donderdag 24/2 max 1°, min -8°, sterke sneeuwval en 9 km/u zuidwesten wind.
Vrijdag 25/2 max 3°, min -1°, sneeuwregen en 10 km/u westen wind.
Vanzelfsprekend zijn de pisten op de Kitzsteinhorn (Gletsjer) altijd het beste. Wanneer er een beetje sneeuw is gevallen dan zijn de Maiskogel (Kaprun) en Schmitten (Zell am See) ook zeer goed te doen.
Tip: draag een helm tijdens het skien en boarden.
Fijne vakantie alvast.
Groeten Mariska
Hoi Mariska,
lol, je kent me niet :)
Zat van de week ff te googlen op 'lechnerberg' en kwam zo je blog tegen. Onze skischool (sport alpin) gebruikt lechnerberg ook voor de kindjes, was benieuwd of er nog sneeuw op ligt :). Maare, thanks voor je update.
Enne, tuurlijk hebben we skihelmen, veiligheid voor alles he.
Doei,
Hey Marco,
Op de Lechnerberg ligt nog sneeuw. Kijk er nu op uit en zie zelfs Bobo aan het skien.
Ik werk normaal gesproken op de Kitz, dus dat heeft zeker mijn voorkeur.
Doe de groeten maar aan Joey van me.
Xuz Mariska
Hey, das goed om te horen. Bobo is toch die skieende sneeuwpop?
Mss herken ik je volgende week nog. Je hebt zeker zo'n blauw skischool jack aan? Weet nog niet waar Sport Alpin gaat lessen met de advanced skieers, maar als ik lang blond haar zie :) en een blauw skischool jack geef ik wel een gil.
groetjes,
Marco
Bobo is een pinquin, mascotte van Oberschneider. Ik werk dus voor de concurrent. Ik zit in het kantoor van Oberschneider op de Kitz (Alpincenter). Zie je daar wellicht een keer voorbij komen.
Oh ok, nou iig thanks voor je info. Werk ze op de Kitz en mss zie ik je nog op latten of board next week.
gruss,