14:00 uur Singapore Sling time :)
Heerlijk genietend van m'n tweede Singapore Sling cocktail zit ik in het vliegtuig van Singapore Airlines op weg naar Singapore ;) om daar over te stappen op het vliegtuig naar Sydney.
Mamma is zo lief geweest om me weg te brengen. Brr, wat waaide de wind om m'n oren toen ik uit de auto stapte. Op Schiphol ontmoette ik al snel m'n collega studenten. Het wachten ging snel voorbij en voordat ik 't wist, stegen we op, Nederland achter ons latend.
De film die ik toevallig opzette was ‘Chalet girl', een echte vrouwenfilm met het kicke thema snowboarden. Na de film probeerde ik een documentaire te kijken over freeriden op de Himalaya, maar voordat ik een berg of sneeuw had gezien, werd de lunch geserveerd:
* Aardappelsalade met garnaaltjes (wat gek genoeg, goed smiek)
* Ikan Gulai Padang - op Indonesische wijze gestoofde vis, roergebakken groenten en gestoomde rijst
* Broodje met boter
*Siciliaans sinaasappel-kwark gebak
* En thee na. Pff nu echt stuffed :s
Onder het mom we zijn nu op weg naar Singapore, dus daar hoort een Singapore Sling bij, dronken we om 14:00 uur (NL tijd) onze eerste cocktail aan boord. Tweede excuus: hopelijk val ik hierdoor sneller in slaap. Elke keer als ik een film of documentaire keek, viel ik in slaap en kon ik elke keer gaan terugspoelen.
Pff, wat hebben mijn oortjes het zwaar te verduren gehad. Er zat een klein meisje exact voor me, die maar bleef krijsen. Haar hoogste noten waren echt niet te verduren.
Toen we bij Singapore door de wolken daalde, zagen we allemaal boten liggen voor de skyline van de stad. Ha ha, het deed me aan het spel Zeeslag denken.
Het leuke aan Changi Airport is dat er overal tapijt ligt, in alle mogelijke printen en kleuren. In stevige pas zijn we direct doorgelopen naar de gate om onze volgende vlucht naar Sydney te halen.
Het vliegtuig A330-300 is jammer genoeg minder luxe dan het vorige vliegtuig :(
Pff, het leek wel een slaap en eetvlucht. Beide malen wanneer ik net wakker werd, werd er ontbijt of lunch geserveerd.
Het heeft hier in Sydney direct voordeel wanneer je blond bent :) Bij de paspoortcontrole werden we met vijf meiden tegelijkertijd geholpen en bij het hostel ging een man midden op de weg staan, zodat wij veilig konden oversteken.
Jammer genoeg valt het hostel een beetje tegen; geen spiegel, wasbak en kast, en het bed is ook nog eens een twijfelaar :s Edit wil wellicht naar een ander hostel, maar alles zit eigenlijk vol, dus ik blijf lekker optimistisch :)
Na een salade bij de McDonald's en een douche ben ik lekker in bed gedoken...
Ik ben ontzettend jaloers op jou! Dus maak er een geweldige tijd van, het is maar 3 maanden, but make them count!!! x Lien, your surfing buddy :)
Hoi Mariska als het hostel niet bevalt koop je gewoon een tent of een hangmat .
Veel plezier en de groetjes.
Volgens mij mag je niet klagen, vrijdag een pak sneeuw gevallen, gelukkig niet een dag eerder want dan had ik je niet op tijd op schiphol gekregen, en vanmorgen toen ik moest gaan wrken was het - 18 dus geniet er maar lekker van. Veel liefs en een pootje van Sem
Hoi Mariska,
Fijn dat de reis goed is verlopen, ik verheug me op je verhalen. Bitter koud hier! Geniet van Australie.
Groet Lea.
hoi mariska
fijn dat je goed bent aangekomen,
geniet maar lekker van de zon dat lukt je ook wel zo te zien op de foto,
groetjes connie fons thom