la-bella-mariska.reismee.nl

Bondi Beach...

Na een rustig ontbijtje ben ik me maar eens gaan douchen en fatsoenlijk aankleden om een dagje naar het strand te gaan. Irritant genoeg, reden er meer dan 8 bussen door, voordat een bus stopte en ik mee kon. Bij Bondi Beach aangekomen viel het me meteen op, dat ze aan het filmen waren voor de reality show ‘Bondi Rescue'. Direct zag ik een paar bekenden van de serie aan het werk. Heerlijk ben ik met een muziekje erbij op mijn handdoek gaan zonnen. Ik ben ook nog even het water in gegaan, maar dat was nog wel een beetje koud. Er stond een flinke stroming, want ik voelde dat ik echt mee richting zee getrokken werd. De stroming was zelfs zo erg, dat twee mannen hun zwembroek verloren en ze naakt in zee stonden, totdat ze van een vervangend kledingstuk voorzien werden. Ik was natuurlijk zo slim, om m'n broekje gewoon hoog te houden met m'n duimen ;)

Ik heb het nu met m'n eigen ogen kunnen zien, hoe dom sommige mensen zijn, bijv. Indiërs die volledig gekleed het water in gaan en dan niet eens kunnen zwemmen. Ook zag ik de politie nog in actie, toen ze een paar alcohol drinkende jongeren van het strand bonjourde.

Wat ik nog niet verteld heb is dat ik elke dag 7 trappen met elk 8 treden moet oplopen en aflopen, voor het ontbijt komen er nog 4 trappen bij. Verder wandelen we heel wat kilometers af door heel Sydney. Openbaar vervoer kost geld, dus loop ik wel lekker.

Voor wie het nog niet wist Sydney is rete duur. Ik had niet verwacht dat het zo duur zou zijn.

I'm Free...

6 Februari 2012

Nogmaals, dit keer met de school, mochten we de ‘I'm Free' tour meelopen die Edit en ik zaterdag al gelopen hadden. Toch waren er nog wat nieuwe dingen, die ik te horen kreeg. Maar het was vooral gezellig om m'n klasgenootjes te spreken en te horen wat zij van het weekend gedaan hadden.

Tussen de middag zijn we met een klein groepje in Chinatown gaan eten. Ik had zoetzure kip met rijst, maar ik moet zeker een keer terug om het gerecht wat Gladys had; Sesam kip uit te proberen. Hmm wat smiek dat lekker en eindelijk eens wat gevonden wat niet zo duur was.

's Middags hadden we met de hele groep een meeting bij Sydney's Exhibition and Convention Centre.

City Center...

7 Februari 2012

's Ochtends kregen we een presentatie bij Accor hotels in Darling Harbour. Presentatie, ik kan beter vragenuurtje zeggen, aangezien zowel onze docenten als wij studenten verrast waren, dat ze niet eerst een presentatie hielden. Na het bezoek aan Accor, kreeg mijn groepje als eerste te horen, wat onze opdracht in Sydney zou worden, namelijk centrum en dan LTO's (Large Tourism Organisations).

Ik heb een vliegticket geboekt naar Melbourne om vanuit daar een stuk van de Great Ocean Road mee te pikken. Verder hadden we lekker gratis pizza in ons hostel.

Verhuizen...

8 Februari 2012

Vanmorgen werd ik wakker en ik dacht shit, dus voor de zekerheid vraag ik aan Edit nog welke datum het was. De 8ste, *piep* dat betekent dat we vandaag moeten verhuizen naar een 4 persoons dorm room, dus alla minute inpakken :( Gelukkig had ik per ongeluk de wekker te vroeg gezet. Ik was even vergeten dat de meeting van vandaag om 10:00 uur was en niet zoals bij de andere om 9:00 uur. Dus uiteindelijk hadden we nog tijd over.

Bij de presentatie van ‘Destination New South Wales' kregen we een Sydney City Guide en een chocolaatje in de vorm van Harbour Bridge of Opera House. Ziet er echt super sweet uit. Na de presentatie ben ik nog even met m'n groepje samen gaan zitten om alles te bespreken. En daarna ben ik lekker even naar het Museum of Sydney gegaan om de exhibitie ‘Surf City' te bekijken. Jammer genoeg mocht je binnen in de hal van Surf City geen foto's maken. Heel stiekem heb ik van buiten de deuren toch een foto naar binnen gemaakt ;) Na de exhibitie ben ik nog even gaan window shoppen en heb ik voor de leukigheid nog een old school bikini aangeprobeerd, maar t werd ‘m toch niet...

Nu moet ik 1 nachtje slapen in een 4 persoons dorm. Jammer genoeg had ik pech en had ik het bovenste bed, waarbij over t hele matras de veren bijna boven het matras uistaken. Ik heb het geprobeerd, maar was echt geen doen. Gelukkig hebben ze het matras kunnen wisselen voor een ietsiepietsie beter matras...

Good night mate :)